Search
  • info@creatiefbeheer.nl

Bentinckparklaan: een verborgen park onder het asfalt

Updated: 5 days ago


Om de gewenste vergroening en verzachting van de stad te realiseren dient er ook binnen bestaande infrastructuur naar ruimte gezocht te worden. Een voor de hand liggende strategie is straten uit het verkeer te halen en in te richten als groene verblijfruimtes. Dit kan op kleinschalige wijze in wijken, maar het kan ook op een ambitieuzer stedelijk niveau.

De Bentincklaan is een mooie brede laan in de wijk Blijdorp met aan weerszijden majestueuze kastanjebomen en vormt zo een indrukwekkende entree voor bezoekers van de dierentuin. De laan ligt aan de noordzijde van het Rotterdam Centraal station en ligt in het verlengde van de oude diergaarde-ingang; aan het begin en het eind ervan staan middelbare scholen. Tussen de scholen ligt aan de zuidzijde een groot sportcomplex.

Door deze verkeersweg te transformeren tot park krijgt dit gebied nieuwe allure en een groene toekomst. De wijk is in snel tempo aan het verjongen. Er wonen naast veel ouderen inmiddels veel jonge gezinnen met kinderen. Een park op deze plek zal zeer welkom zijn en heel goed worden gebruikt door al deze doelgroepen (bezoekers, kleine kinderen, ouderen en scholieren).

Verkeerstechnisch is de laan niet van vitaal belang. Er is een secundaire weg die de wijk toegankelijk houdt en de fiets- en wandelpaden blijven bestaan; er liggen tramrails, maar er rijdt geen tram meer.

We vragen ondersteuning bij Citylab010 voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie inclusief financieringsplan. Dit plan verschijnt eind van deze week op de website van Citylab010. Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd naar wat bewoners van Blijdorp, de omliggende scholen en dierentuin Blijdorp van dit plan vinden. Zonder draagvlak en enthousiasme gaat dit natuurlijk niet lukken.

Open Rotterdam maakte een reportage ter plekke https://www.openrotterdam.nl/het-gedurfde-plan-voor-de-bentincklaan-van-stadsdokter-rini/nieuws/item?1160119

Rini Biemans

06 14 18 3001

info@creatiefbeheer.nl

663 views

Creatief Beheer

Bentincklaan 43C
3039 KH Rotterdam

0614183001

info@creatiefbeheer.nl

Social