January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Hoe je naar de dingen kijkt, bepaalt hoe de dingen zijn.

April 6, 2016

Dat de oplossing voor een heleboel problemen daadwerkelijk gevonden kan worden door er op een andere manier naar te kijken en mee om te gaan, is wellicht de grootste ontdekking van Creatief Beheer geweest de afgelopen jaren.

Konijn/Eend - 1 beeld 2 betekenissen

 

Ooit dachten we dat de aarde plat was. We konden ook met geen mogelijkheid zien dat het een bol was. Hoe overigens de bouwers van Stonehenge en de Piramides (zo’n 3000 jaar voor Christus) de aarde zagen weten we niet. We weten wel dat de bouwsels perfect samenvielen met ‘de bewegende sterrenhemel’ en dat er nogal een organisatie voor nodig was om  ze te bouwen.

Copernicus publiceerde in 1543 het Boek ‘Over de omwenteling der hemellichamen’. Galilei deed er in 1610 nog een schepje bovenop en plaatste de zon in het centrum van het universum. De kerk accepteerde dit niet, in hun leer was de aarde het middelpunt van het heelal. Nu zal niemand mee