January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

De laatste kilometers

April 13, 2016

 

Afgelopen zondag 10 april 2016 is een bijzondere dag geworden voor onze familie. Mijn dochter werd als laatste loper feestelijk binnengehaald tijdens de 36ste Marathon van Rotterdam. En ik mocht als vader meefietsen(!) naast haar op de Coolsingel met een uitzinnige menigte, confetti, politie op motors, sirenes en dan natuurlijk Lee Towers: ‘You never walk alone’. Dat hou je niet droog!

Marieke had besloten samen met een vriendin de marathon van Rotterdam te lopen. Ze was redelijk voorbereid, maar het zou erom spannen. Ik ging van huis met de gedachte haar te troosten als het niet zou lukken. Ze had zelf flink wat ondersteuning onderweg georganiseerd, maar je moet hem toch zelf lopen. En wat gebeurde, ze werd gekozen tot laatste loper!!! En in Rotterdam wordt de laatste gevierd als een WINNAAR!

Complimenten voor de organisatie van de Marathon, RTV Rijnmond, maar ook alle vrijwilligers, supporters; een dergelijke aankomst van een laatste loper is typisch Rotterdams en helemaal fantastisch. Marieke vertelde dat ze die laatste vier kilometers geen pijn voelde, ze werd gedragen door de massa. Marieke staat natuurlijk symbool voor al die lopers, die zichzelf een doel hebben gesteld en overwonnen. Alle lopers praten over de warme sfeer, het geweldige publiek in Rotterdam. Associaties en metaforen vlogen door mijn hoofd.

Toen ik de volgende dag op kantoor kwam en weer op aarde landde besloten we er met zijn allen net zoals mijn dochter er vol voor te gaan. Wij zijn met Creatief Beheer ook met een marathon bezig. We hebben ons 14 jaar geleden een doel gesteld: een leefbare en gezonde stad voor iedereen. Met dit doel voor ogen zijn we van start gegaan en met onze nieuwe stadsprofessional d