January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Tuinieren & Vrijwilligerswerk Een Wondermiddel ?

June 24, 2016

 

Dit artikel is gepubliceerd op BBC health news we vonden het zo relevant dat we het vertaald hebben. Omdat het heel goed weergeeft waar de Tuinman(m/v) voor staat en mogelijk maakt via het Tuinmanfonds. (vertaling Bernadette Neelissen)

Afgelopen week was het Nationale Vrijwilligersweek, een mooi moment om de rol die vrijwilligers in het dagelijks leven spelen eens extra te belichten. Want die is enorm: in sommige studies wordt de waarde van de ‘vrijwillige sector’ geschat op zo’n 50 biljoen in Britse ponden, wat de sector bijna net zo groot maakt als de energie-industrie.

En er is een dikke ‘bonus’: steeds vaker blijkt uit onderzoek dat vrijwilligerswerk goed is voor de gezondheid – en dan met name de geestelijke gezondheid.

Vrijwilligerswerk kan een goede invloed hebben op je geestelijke balans en je gevoel van eigenwaarde. Bovendien kan het sociaal isolement doorbreken en mensen helpen bij het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Voor veel mensen kan vrijwilligerswerk zelfs een stap naar betaald werk zijn, wat natuurlijk ook alleen maar aangemoedigd kan worden.

Kort en goed: we kunnen er niet meer omheen dat een scala aan sociale en praktische activiteiten het gevoel van welbevinden van de mens flink kan opkrikken.

Vorige maand verscheen bij The King’s Fund een rapport over de zegeningen van tuinieren.

Dat dat gezond is voor je lijf spreekt vanzelf – een half uurtje spitten of harken kost net zoveel energie als twee kilom