October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Dokter Biemans over 2017

December 19, 2017

 

 

Je wilde de terugblik op 2017 in de vorm van een interview doen, waarom?

Dit jaar heb ik het zelfinterview weer uit de kast gehaald. Ik vind het een prachtige vorm om mijn gedachten te ordenen en tegelijkertijd onze boodschap te communiceren. Naast mijn essays natuurlijk, maar die zijn wat minder toegankelijk.

 

Laten we maar beginnen, wat heeft het afgelopen jaar gebracht ?

We hebben terugkijkend 3 jaar lang vastgezeten in een cocon. Mijn werk was enerzijds crisismanagement om ons bedrijf te redden en de cashflow overeind te houden en anderzijds het verder ontwikkelen van de methode. Dat is heel vermoeiend, je wordt emotioneel heen en weer geschud, maar je moet positief blijven.

Het mooie is dat we nu als Creatief Beheer onze praktijk eindelijk kunnen stoppen en dat was nodig om het opnieuw te kunnen organiseren met een duurzaam perspectief. Als we de afgelopen jaren waren gecrasht met doorlopende kosten en verplichtingen had ik rechtstreeks door kunnen lopen naar de schuldsanering. We zijn geen BV en als we failliet gaan, gaan we persoonlijk ook failliet. Achteraf ben ik wel geschrokken van de risico’s die we hebben genomen.

Mijn vrouw en ik waren hieraan 15 jaar geleden ooit als kunstenaars begonnen. Een omkering van de dagelijkse praktijk als statement. We zijn door de jaren gaan houden van de wijken, de parken en de mensen. En het bleek ook nog eens te werken, zeker toen we met een Tuinman(m/v) begonnen. We hebben toen in 2011 vol ingezet op doorgroei van Creatief Beheer. In 2013 hadden we een goed lopende praktijk en we dachten omdat de WMO en de Participatiewet eraan kwamen, dat onze praktijk wel zou doorgroeien. Hij was hier immers voor ontworpen, maar precies het tegenovergestelde gebeurde in 2014.

De deelgemeentes werden afgeschaft en er kwamen gebiedscommissies voor in de plaats. Echter in de voorbereiding van deze decentralisatie werden juist het dagelijks onderhoud en het ‘nieuwe welzijn’ centraal aanbesteed middels gescheiden bestekken door twee verschillende clusters. Ik weet nog dat ik toen dacht, dat is een stap terug. Maar ik dacht ook, er zal toch wel ruimte zijn voor onze aanpak, die toch algemeen al