January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Laatste rattenjacht in proefcampagne Afrikaanderwijk

January 24, 2018

 

In oktober en november 2017 hebben we in het kader van ons project voor eco-sociaal beheer van de rattenpopulatie in de stad een eerste proefcampagne uitgevoerd in de Afrikaanderwijk. Dit is praktijkonderzoek en uitvoering in een. Enerzijds zorgen we dat alle voedselresten in de wijk worden opgeruimd door Tuinmannen en vrijwilligers. Anderzijds gaan we in gesprek met bewoners en maken we een inventarisatie van waar voedsel wordt gedumpt en waar de rattennesten zich bevinden. Al doende leren we verschillende partijen en professionals kennen en de ketens waarin wordt samengewerkt.

Het beeld voor duurzaam beheer van de rattenpopulatie in de stad is helder. Hoe meer stadsnatuur hoe minder ratten, mits deze stadsnatuur goed wordt beheerd. In het stadsgroen ligt namelijk de ecologische oplossing verborgen (evenwicht en natuurlijke vijanden) om de populatie duurzaam te beheren. Meer stadsgroen werkt dus alleen als dit goed ook wordt onderhouden, schoongemaakt en waar nodig gesnoeid. Dat laatste is dus precies wat Creatief Beheer met haar Tuinmanaanpak beoogt. Daarnaast hebben we ook een aantal voorlichtingslessen op scholen georganiseerd