January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Stadsgeneeskunde - white paper

February 9, 2018

Eind vorig jaar hebben we als Creatief Beheer onze praktijk stopgezet na 15 jaar experimenteren in de wijk.  We zijn een Right to Challenge traject gestart in Rotterdam om stadsgeneeskunde in wijken samen met de gemeente te kunnen vormgeven. Stadsgeneeskunde is een ‘inclusieve stadsontwikkelingstrategie’ die stuurt op gezonde leefomstandigheden voor àlle bewoners van een stad. De ontwikkeling ervan wordt ondersteund door de stadsgeneeskunde groep. Dit is een consortium van professionals uit onderzoek, praktijk en beleid uit verschillende relevante vakgebieden. Deze groep komt voort uit het netwerk dat Creatief Beheer heeft opgebouwd door de jaren heen via projecten als de Urban Country Club en TOPFLOOR. Het is een open uitvoerende netwerkcoalitie. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen en partijen die willen bijdragen.

Nu we voor de uitdaging staan stadsgeneeskunde een plek te geven binnen de stadsontwikkeling, is het belangrijk dat we weten waar we het over hebben. Vandaar dat ik een poging heb gedaan een ‘white paper’ te maken over wat stadsgeneeskunde is en vermag. Ik zie het als een gezamenlijk vertrekpunt op onze reis naar een gezonde inclusieve stad op wijkniveau.