January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Beste Rotterdammers,

June 11, 2018

 

Rotterdam 11 juni 2018                                                                                                                      Brief Stadsgeneeskunde 

 

Beste Rotterdammers,

 

Laat ik me allereerst excuseren. Ik gebruik moeilijke woorden en beleidstaal. Dat doe ik weliswaar met reden, ik wil graag serieus genomen worden door beleidsmakers en bestuurders. Het is van belang dat zij begrijpen dat er andere wegen zijn richting een gezonde en welvarende stad dan de wegen die we nu bewandelen. Hoop dat ik voldoende duidelijk ben en anders wil ik het graag toelichten. Mijn naam is Rini Biemans en ik ben stadsdokter (sinds 2013), zelf benoemd weliswaar, maar wel de eerste ter wereld (bij mijn weten). Samen met mijn vrouw Karin en een heleboel mensen zijn we 15 jaar in de Rotterdamse volkswijken bezig geweest om een manier te ontdekken waarmee we de stad, groener, gezonder en gezelliger konden maken zonder extra kosten en dat is gelukt! 

 

Dat is prachtig! Maar zo simpel kan het toch niet zijn. Toch is dit zo en als je erover nadenkt is dat ook niet zo raar. Vergelijk het met een kluwen wol die in de war zit. Om deze te kunnen ontwarren moet je rustig en doordacht te werk gaan. Dus dat is niet zo heel erg moeilijk, m