January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Begrepen worden

July 13, 2018

 

Waar ik mijn hele leven al mee worstel is het feit dat ik niet begrepen wordt. Denk dat bijna iedereen daar wel tegenaan loopt. Hoe ga je daar mee om ? Met vallen en opstaan zou ik zeggen naar mijn eigen leven kijkend. Iedereen wil natuurlijk begrepen worden. Feit is dat ik een heleboel ‘begrijpelijke en vanzelfsprekende zaken’ sinds mijn vroege jeugd niet goed begrijp. Daar had ik tijdens mijn studiejaren last van, maar ook plezier. Er zijn immers altijd geestesgenoten die het ook niet begrijpen. Dat lijkt arrogant (we weten het beter) maar dat is het niet helemaal, het is vooral de ergernis dat ik argumenten moet accepteren waar ik niet in geloof en die ik eenvoudig onderuit kan halen als mijn argumenten werden geaccepteerd door de andere partij. Dat frustreerde me enorm en ik besloot voortaan mijn eigen argumenten te geloven en gebruiken. De enige optie die dit mogelijk maakte was kunstenaar worden, je hoefde dan immers niet begrepen worden te worden, je kunt dus je eigen verhaal maken. Ik zie mezelf nog steeds als kunstenaar, dat ik me nu stadsdokter noem heeft hier direct mee te maken. Ik wil een oplossingsrichting laten zien in de preventieve geneeskunde. Eentje die de stad als een optimale habitat voor mensen en natuur nastreeft. Dat kan alleen maar samen en dan is het belangrijk begrepen te worden en daarom heb ik de laatste tijd geprobeerd zo duidelijk en begrijpelijk mogelijk te schrijven. Dat is ten dele gelukt, ik krijg vaker bemoedigende en constructieve reacties, maar ook vaak dat ik te snel, te warrig of onbegrijpelijk ben.

Met deze blog, die ik liever een essay (probeersel) noem wil ik een poging doen het begrijpelijk uit te leggen middels de grondslagen van de kwantumtheorie te betrekken op ons alledaags bestaan. Dit klinkt wat formeel en dat is het ook, door de jaren heen is dat immers altijd mijn focus geweest en dat wil ik hier uitleggen.