January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

De KwantumClub

September 25, 2018

 

Eindelijk is het zover: na drie jaar ontwikkelen is het KwantumSpel klaar voor de grote mensenwereld. Het kan gespeeld worden! We richten hiervoor een speciale club op, de KwantumClub. Die wordt het ontwikkelplatform en community voor dit nieuwe, spectaculaire spel. 

We zoeken spelers en denkers die willen meewerken en meespelen. Het KwantumSpel geeft plezier en sociale interactie en het KwantumSpel dient een hoger educatief doel. Het laat de wiskunde beleven en de verstrengeling van het allerkleinste wordt tastbaar. Het is een handig hulpmiddel voor mensen die de kwantumtheorie willen leren kennen. Het leert over de consequenties van deze theorie voor ons alledaags bestaan. 

 

De KwantumClub start in oktober met een drietal avonden, waar we de basisprincipes van de kwantumtheorie toelichten, het spel uitleggen en spelen. 

Het KwantumSpel is eenvoudig te leren en vereist geen kennis van natuur- en wiskunde. 

Het oogt als een kleurig bordspel, maar als je het eenmaal speelt wordt het een labyrint van verbinding en ontsnapping.

 

Stadsdokter Biemans en zijn vrouw hebben het de afgelopen jaren met veel plezier in vele variaties gespeeld. Ze hebben er net zolang aan gesleuteld tot het in hun ogen perfect was. Het is een fantastisch spel geworden. 

Nu breekt de fase aan om het in de praktijk t