October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Een wonderlijk avontuur

April 3, 2019

foto: Karin Keijzer

 

Heb lang nagedacht hoe, wat en wanneer ik ga schrijven over het avontuur dat mij is overkomen. De feiten zijn simpel: op 2 februari 2019 ben ik gedwongen opgenomen (IBS) op de gesloten afdeling van het Erasmus MC en op 21 maart ben ik officieel ontslagen. De opname was wat mij betreft onterecht, maar hoe heeft dit zo kunnen gebeuren ?

Het is erg lastig om hier een simpel antwoord op te geven. Het is een nogal complexe samenloop van omstandigheden en zelf ben ik er nog helemaal niet uit. Voorlopig hou ik het op een ‘wiskundig visioen of openbaring’ gekoppeld aan een publieke performance, waarbij mijn theatrale drukke persoonlijkheid het geheel vervolmaakte. Na de opname trad het medische juridische systeem in werking en er was geen ontkomen meer aan. Ik dacht tot op dat moment in al mijn naïviteit nog dat ik het ‘misverstand’ eenvoudig kon opklaren. Niets was minder waar; het werd allengs een oefening in discipline en nederigheid mijnerzijds. Het is me gelukt om medicatie in eerste instantie uit te spugen en weg te moffelen. Daarna ben medicatie gaan weigeren. Na twee weken werd het mij gegund officieel zonder medicatie te ‘herstellen’. Het was een louterende, inspirerende, maar te