January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Abstract groen en levend groen

June 7, 2019

 Zelfportret (1993) 

 

As a writer, I find gardens essential to the creative process; as a physician, I take my patients to gardens whenever possible. All of us have had the experience of wandering through a lush garden or a timeless desert, walking by a river or an ocean, or climbing a mountain and finding ourselves simultaneously calmed and reinvigorated, engaged in mind, refreshed in body and spirit. The importance of these physiological states on individual and community health is fundamental and wide-ranging. In forty years of medical practice, I have found only two types of non-pharmaceutical “therapy” to be vitally important for patients with chronic neurological diseases: music and gardens. Oliver Sacks  (Why we need gardens)

 

Je hebt de smaak te pakken, weer een interview ?

 

Inderdaad, de vorm heeft me te pakken. Praten met mensen, lezen en dingen organiseren, bij al die activiteiten ontstaan inzichten. Als ik die inzichten probeer te beschrijven loop ik vast in complexiteit (dat hoort er ook bij) of wordt het al te simpel (maar het is wel de essentie). In een interview kun je zowel stellige uitspraken doen als op de juiste wijze nuanceren. In een interview zijn bovendien mijn eigen subjectieve interpretaties in te voegen. Dit maakt het invoelbaar en leesbaar. Tegelijker