top of page

Rini Biemans (1960) is een conceptueel kunstenaar. Hij ziet ‘kunst’ als een manier van kijken en doen. Beeldvorming en betekenis is waar hij mee speelt en alles wat hij doet heeft hiermee te maken. Hier vindt u een overzicht van zijn vroegere werk en waar hij zich nu mee bezig houdt naast zijn praktijk als stadsdokter. 

Het Biemans Concern (1990 – 2000) 

Het BIEMANS/hkg systeem, waarbij BIEMANS de megalomane kunstenaar en de hkg, de observerende huiskamergeleerde. Daarna kwamen als geuzetitel: Kampioen der sukkels en het Biemans Concern als summum; zijn bekommering om zichzelf en de wereld. De kunst van het belachelijk zijn en schaamteloosheid waren zijn keurmerk. 

Zijn concepten als kunstenaar in de jaren negentig draaiden om verdubbeling: een verteller en een beleving ineen. Dat projecteert hij dan weer in het psychische alsof hij meerdere personen is, dat was het idee achter het Biemans Concern: een groep in plaats van een individu, waarover hij verslag deed in zijn boekjes en zijn exposities/performances. 

Festivals en evenementen (1998 – 2009)

Rotterdamse Kunstdagen, Weekenden van Noord, Dienst voor ongelovigen, Stonehenge Rotterdam en Camping Rotterdam

Lokale televisie en internet (2000 – 2011)

Video 2000 – Exposure Rotterdam - Antenne Rotterdam

Kwantumgame (2016 – heden)

Het Tuinmanspel was oorspronkelijk bedoeld als rollenspel in de wijk. Dit om het spelend organiseren van Creatief Beheer inzichtelijk te maken. Echter dit spel ging al snel een eigen leven leiden en dit heeft geresulteerd in een totaal nieuwe manier om tegen ons universum en het leven aan te kijken (wonderen bestaan!). De bijzondere wijze waarop dit spel is vormgegeven - geïnspireerd op de kwantumtheorie - maakt het tot een sensatie zowel om te spelen als om de wiskunde te ontdekken die erin schuilgaat. Lees er alles over op playingscience.com

bottom of page