top of page
karin_rini copy 2.jpg

Creatief Beheer  is een onderneming van Rini Biemans en Karin Keijzer. Creatief Beheer werkt aan een nieuwe integrale verbindende praktijk in de publieke ruimte. De basis hiervoor wordt gevormd door het dagelijks onderhoud dat met een nieuwe onafhankelijke vakman/vrouw wordt getransformeerd tot een investeringsmogelijkheid in leefbaarheid van wijken. Deze aanpak, die ze stadsgeneeskunde hebben gedoopt, is ontwikkeld in de praktijk in tal van projecten in Rotterdamse volkswijken (2002 – heden).

1 januari 2019 zijn de eerste twee officiële stadsgeneeskunde trajecten van start gegaan, die worden uitgevoerd en vormgegeven door bewoners, wijkorganisaties en de gemeente Rotterdam. Dit is gelukt met een Right to Challenge traject, dat het wettelijk mogelijk maakt taken van de gemeente over te nemen tegen hetzelfde budget. De gemeente is budgetbeheerder/aanbesteder/uitvoerder en dus een noodzakelijke partner in de ontwikkeling van dergelijk traject. 

 

Naast het ontwikkelen van deze trajecten in Rotterdam, adviseert Creatief Beheer gemeenten en bedrijven hoe ze de buitenruimte groener, gezonder en gezelliger kunnen maken. 

cb_logo_tshirt_voorkant_7cm.png
bottom of page