October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

We hebben getekend, het is officieel !

December 20, 2018

Woensdag 19 december hebben we in de Groene Passage het onderhoudscontract getekend met de gemeente voor twee trajecten ‘stadsgeneeskunde in de praktijk’. Eentje op Rotterdam Zuid (Feijenoord) en eentje in Rotterdam West (Bospolder Tussendijken).

 

 Contract Zuid met Ferdi van de werf (gebiedsregisseur), Arno Struik (programma schoon) en Ines Balkema (platform right to challenge) kijkt toe.

 

 Contract West met Eduard van Brakel (stadsbeheer) en Monique van Hoof (manager gebied)

 

Het doel van stadsgeneeskunde is een gezondere samenleving en de weg erheen is de onderhoudspraktijk hiervoor te gebruiken. Het is nu dus gelukt een methodische basis te leggen voor een duurzaam investeringstraject in volksgezondheid op wijk niveau.

 

Een van deze uitgangspunten was dat de financiering structureel dient te zijn en dat is het geval omdat dagelijks onderhoud behoort tot de kerntaak en verantwoordelijkheid van iedere gemeente en gemeenschap. Alle tijdelijke projecten van de afgelopen 15 jaar waren nodig om onze methode te kunnen ontwikkelen maar deze projecten die soms wel 10 jaar duurden eindigden altijd in frustratie omdat we noodgedwongen moesten stoppen ook al was het project succesvol. Het waren immers tijdelijke terreinen en tijdelijke budgetten. Ondertussen weten we wat wel en niet werkt en waarbij de opdracht, de structuur en regels het substraat vormen voor het groeien en bloeien van de menselijke interactie.

 

 Het hele gezelschap inclusief gasten uit Nijmegen feestelijk ondertekenen met taart in de Groene Passage :)

 

Groen, Gezond en Gezellig

Voorheen omschreven we ons doel als ‘groen en kindvriendelijk’ omdat de gr