top of page

PROEFPARK

Proefpark de Punt is het langstlopende project van Creatief Beheer dat nu haar achtste seizoen ingaat en dat nog zeker 5 jaar blij bestaan. Begonnen als tijdelijke invulling voor een braakliggend stuk grond (4000 m2) voor ‘slechts’ 3 jaar als oefening voor zel eheer op het aan te leggen Dakpark is het inmiddels een begrip in Bospolder en ver daarbuiten.
Het is ieder jaar mooier geworden en hee een vracht aan ontmoetingen, verhalen en inspiratie opgeleverd. Dit alles is terug te lezen op www.proefparkdepunt.nl, alwaar reeds meer dan 500 items zijn geplaatst, artikelen, foto’s en lmpjes.
De slogan die Creatief Beheer gebruikt ‘Landleven in de Stad’ is hier ontstaan, het Proefpark is een kruising tussen een boerenerf en een gemeenschapstuin, ietwat rommelig, dit thema is leidend geweest voor de inrichting en het beheer.

Op een mooie zonnige namiddag kunnen er zomaar 150 mensen op Proefpark De Punt aanwezig zijn. Spelende kinderen van allerlei kleuren, bbqende vrouwen, meiden in een groepje bovenop een picknickbank, oudere dames die thee drinken bij de kas, jongeren die in de uithoekjes hangen op hun etsen en scootertjes, een familie die een verjaardagsfeestje gee , mannen met een biertje en bouwvakkers die onder het stof even rusten op een bankje. Alle lee ijden en culturele achtergronden zijn op zo’n dag vertegenwoordigt. 

Dinsdag,

/tuindag op het Proefpark/

vanaf 9:30 tot 16:00

Feed : @proefpark  facebook : creatiefbeheer

bottom of page