January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Stadsgeneeskunde in de Praktijk

November 1, 2017

 

In beweging komen door in de tuin te werken, aandacht geven aan je omgeving, omringd zijn door buren die je kent en waar je mee optrekt …. dat is hartstikke gezond. De getallen spreken voor zich. In groene wijken is 30% van de mensen minder depressief, 15% heeft minder overgewicht en de huizenprijzen liggen 10% tot 30% hoger. Vooral voor kinderen is het van wezenlijk belang om in een groene omgeving buiten te kunnen spelen. Het vermindert allergie, gedragsstoornissen, overgewicht, het voorkomt oogproblemen en stimuleert de fijne motorische ontwikkeling. 

Het moge duidelijk zijn: schoon, heel en veilig is belangrijk, maar groen, gezond en gezellig is nog veel belangrijker. Hierdoor ontstaat een intrinsieke positieve feedback voor iedereen die hieraan bijdraagt en dat is precies wat we met zijn allen willen.

 

Creatief Beheer maakt sinds 2002 wijken groen en kindvriendelijk op een geheel nieuwe en zeer effectieve wijze. We werken hierbij sinds 2011 met een nieuwe beroepsgroep in de openbare ruimte, de Tuinman(m/v). Dit is een onafhankelijke vakman in het groen, die samen met deelnemers (vrijwilligers, participanten, stagiaires) het dagelijks groenonderhoud en welzijn op een gezonde wederkerige manier organiseert. Door te werken met een fondsvorm (Tuinmanfonds) is het mogelijk traditionele kostenposten op dit gebied om te vormen tot investeringsmogelijkheid. Met de natuur als onze grootste leer- en heelmeester.

 

Waarom doen we dit niet allang?

 

O