January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Politiek hoeft niet saai te zijn

March 19, 2018

 

Eigenlijk waren mijn vrouw en ik niet meer in de stemming. We hadden alle moed bijeengeraapt en net besloten dit jaar maar niet meer te stemmen. Wat je ook stemt er verandert toch niets. Vermoedelijk had ik uiteindelijk toch links gestemd omdat ik het beleid van de afgelopen jaren nogal asociaal vond. Dit was een heel ander Leefbaar Rotterdam College dan de eerste keer, dat was fris, dit was eigenlijk amateuristisch en reactionair.

Maar toen vroeg Jos mij en besloot hem toch te steunen als lijstduwer #14. Het is Jos in heel korte tijd gelukt een goede lijst samen te stellen met mensen, die er grosso modo net zo over denken. Niet links of rechts maar praktisch en lokaal. Als je door je oogharen kijkt is er namelijk iets heel anders aan de hand in Rotterdam dan waar ze het nu over hebben in de verkiezingsdebatten. Het gaat eigenlijk over de oude politiek en manier van doen versus de nieuwe politiek en hoe die eruit zou moeten zien. We zitten in transitie als stad en Rotterdam is hierin de voorloper denken wij. Wij is de evenknie van Stadsinitiatief op wijkniveau en bestaat al 4 jaar. We zijn hoe klein dan ook een duidelijke a-politieke politieke beweging die aan invloed wint.

Opkomstcijfers zijn niet voor niets zo laag… verkiezingen leven niet echt op straatniveau. Dit is niet de schuld van de burger, maar van de politiek zelf. De democratie is niet meer representatief (geen connectie burger) en burgers geloven het wel. Neem het Feyenoord City project, dat zich gedraagt als een (rijke) stad in een (arme) stad. Wij ‘gewone burgers’ hebben daar geen verstand van en hebben er dus ook geen invloed op. Als ik op twitter en facebook me kritisch opstel zijn er altijd wel een paar accounts, die me verwijten onzin uit te kramen en nergens verstand van te hebben. Andere argumenten hoor ik niet. Waar zijn onze anders zo kritische ‘stadsmakers’,