top of page

Corona Protocol


De coronacrisis is alomtegenwoordig. De remedie is sociale afstand, zodat het virus zich moeilijker kan verspreiden. Cafés en restaurants zijn gesloten, publieksevenementen afgelast en de scholen dicht, mensen die het kunnen werken thuis. De beursen dalen nog iedere dag. Een vreemd gevoel, surrealistisch hoor ik vaak, toch, het alledaagse leven gaat gewoon door, alleen anders. Geïsoleerd op afstand en digitaal. Ons dagelijks werk als Tuinman, opruimen en tuinieren kan gewoon doorgaan. Opruimen en groenonderhoud is een dagelijkse noodzakelijkheid. Daarnaast is de aard van het werk, in de buitenlucht en met voldoende afstand tot andere mensen, veilig. Zon en buitenlucht werkt desinfecterend en stimuleert het immuunsysteem. Bovendien zorgt onze aanwezigheid voor toezicht en sociale controle. Volop redenen om door te gaan, de risico’s zijn minimaal en de buitenruimte blijft schoon en mooi.

Mocht er behoefte aan zijn kunnen we boodschappen doen en dergelijke. Alle buurthuizen zijn inmiddels ook gesloten, het komt erop aan dat mensen elkaar telefonisch of via het internet weten te vinden. Tegelijkertijd zijn de kinderen vrij van school en de hele dag binnen is lastig en dus zijn er veel kinderen buiten bij mooi weer. Volgens een woordvoerder van het RIVM mogen kinderen gewoon buiten met elkaar spelen, zolang het maar niet in grote groepen (maximaal dertig) tegelijk gebeurt. De speeltuin in de wijk is dus waarschijnlijk geen probleem, maar grote attractieparken is niet aan te raden.

Ook hier is het belangrijk dat de buitenruimte mooi en schoon is met voldoende toezicht. Mensen spreken elkaar op een veilige manier in de buitenlucht en kinderen kunnen hun energie kwijt. Ze helpen ook vaak mee, vooral in Park 1943. Het is belangrijk dat mensen in de wijk informatie kunnen blijven uitwisselen en gedeelde smart is halve smart.

Dit is ons Corona Protocol, het werk in de wijk gaat door alleen met extra voorzorgsmaatregelen, te weten afstand houden en niet met te veel mensen samen in een kleine ruimte. Bij slecht weer werken we niet of korter. Verder volgen we alle adviezen van de overheid.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page