top of page

Mijn ouders en Corona

Mijn ouders hebben beiden Corona gekregen, maar ze zijn inmiddels herstellende. Mijn ouders (Piet en Emma) zijn 88 en 90 jaar. Mijn vader slikt prednison vanwege een hemolytische anemie, dit om te voorkomen dat zijn lichaam zijn rode bloedcellen afbreekt. Mijn moeder heeft last van hoge bloeddruk en is slecht ter been. Voor de zomer heeft mijn vader een zware hartaanval gehad, waar hij na het plaatsen van een stent goed van herstelde. Begin januari had mijn vader weer een erg laag Hemoglobine en voelde zich moe. Bij inspanning had hij pijn op de borst. Toen de Coronacrisis aanving maakten wij ons in eerste instantie vooral zorgen over het feit of mijn vader wel opgenomen zou kunnen worden als hij nog meer verslechterde. We gingen er uit voorzorg niet meer heen, om besmetting te voorkomen. Ze wonen in Prinsenbeek, een Corona hotspot. Mijn ouders waren net na carnaval nog naar de supermarkt en de kapper geweest. Daarna hebben ze niemand meer gezien, we dachten dat zit wel safe.

Zondagochtend 22 maart belde mijn moeder op, dat mijn vader erg ziek was. Twee van mijn zussen Johanna en Marian zijn er vervolgens heengegaan. Marian dacht aan een blaasontsteking, urine getest in het ziekenhuis, maar de test was negatief. Huisarts kwam langs en dacht aan een longontsteking, mijn vader kreeg antibiotica. Mijn moeder was ook een beetje in de war, we dachten dat het van de stress kwam van de situatie. De huisarts dacht dat het misschien Corona zou kunnen zijn, maar ging er niet vanuit.

De volgende dagen had mijn vader ’s ochtends 39,6 graden koorts en dat zakte dan gedurende de dag. Woensdag was Johanna er weer en toen ging het mis met mijn moeder. Ze zakte in elkaar en was erg verward. De huisarts kwam langs en besloot tot opname van zowel mijn vader als mijn moeder in het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Eenmaal opgenomen werd een Coronatest afgenomen en deze bleek voor mijn vader positief en voor mijn moeder negatief. Dit betekende dat mijn beide zussen ook in quarantaine moesten. Gelukkig hebben ze tot op heden (dag 12) geen ziekte verschijnselen, die op Corona duiden. Zelf ben ik niet in contact geweest, net als mijn jongste zus.

Zaterdag kreeg mijn vader het erg kwaad. Besloten werd tot bloedtransfusie omdat zijn hemaglobine natuurlijk erg laag was. Hij krabbelde langzaam op en kreeg het minder benauwd. Mijn vader werd zondag overgeplaatst naar de Corona afdeling en mijn moeder bleef op de afdeling verdenking. Omdat de artsen het niet geloofden is mijn moeder nog twee keer getest en ook deze waren negatief. Woensdag werd mijn moeder uiteindelijk ook overgeplaatst naar de Corona afdeling en kwam ze op de kamer met mijn vader te liggen. Uiteindelijk hadden ze toch positief getest met slijm uit haar longen. Voor ons was dat een hele opluchting ze hadden nu steun aan elkaar. Inmiddels zijn ze beiden zodanig opgeknapt dat ze voor twee weken naar een Corona herstelhospitaal kunnen gaan. Morgen worden ze overgeplaatst.

We zijn erg blij dat het zo is gelopen en zijn dankbaar voor de geweldige zorg die ze krijgen. We hopen erop dat ze herstellen en dat ze weer naar huis kunnen. Waar ze hopelijk weer enigszins zelfstandig hun leven kunnen vervolgen.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page