top of page

De Ster van de Straat


De Paardebloem, nog mooier de Dan-de-lion (leeuwentand) zoals de Engelsen zeggen, heeft mijn hart gestolen. Zij duikt overal op, tussen de tegels, in plantenbakken. Je kunt het zo gek niet bedenken of er kruipt wel een Paardebloem tussen. Helaas wordt deze nuttige prachtige plant al te vaak bruut weg geschoffeld, vergiftigd, gekookt of verbrand. Het is immers onkruid.

Dat is raar, want lees er maar eens over op wikipedia. Het is een nuttige plant, die vele insecten en andere dieren van dienst is. Bovendien geeft hij prachtige zaadbollen, die ieder kind een keer moet hebben weggeblazen. Als je alles in een ademteug wegblaast mag je een wens doen. Hoe mooi is dat.

Ik stel dus voor dat we de Paardebloem dit jaar met rust laten. Gewoon laten staan en aan je kinderen uitleggen hoe nuttig zij is en natuurlijk dat je een wens mag doen. Dus iedereen die dit een goed idee vindt kan het in eigen omgeving realiseren. Het verfraait het straatbeeld, her en der felgele bloemen, die de strakheid breken. Dat maakt vrolijk. Natuurlijk mag je ook onkruidplanten laten staan, die het nog vrolijker maken. Laten we in ieder geval beginnen met de Paardebloem. De ster van de straat, een nectarfabriek en heerlijk in de salade. Met haar zaad drijven wensen de wijk in.

Komen


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page