top of page

Eerste vrijdag van de maand - Meet & Greet – Stadsgeneeskunde – Park1943


Tuinvrouwen Sarah en Hieke bevestigen deze week de bordjes met afbeeldingen en namen van planten en dieren.


Stadsgeneeskunde is een strategie waarbij het dagelijks onderhoud (groen en schoon) als basis dient om de buitenruimte gezonder te maken voor mens, plant en dier. We zijn nu twee en een half jaar onderweg in een Right to Challenge traject waarbij we deze aanpak in Rotterdam op vier plekken uitvoeren en ontwikkelen. De methode is meetbaar en schaalbaar en daarom interessant voor alle gemeenten, bewoners en professionals die een groenere, biodiversere en gezondere buitenruimte wensen tegen dezelfde kosten die er nu aan uitgegeven worden.

Ik post regelmatig foto’s van onze projecten op twitter @rinibiemans en instagram rinibiemans. Ik schrijf columns en artikelen op onze website. Maar het is natuurlijk veel leuker en leerzamer om alles in het echt te zien. Het ‘groen’ is door de inheemse planten en ecologisch beheer ieder seizoen totaal anders met andere bloeiers en een andere uitstraling.

Het lijkt ons nuttig en leuk om iedere eerste vrijdag van de maand vanaf nu een “Greet & Meet Stadsgeneeskunde” te organiseren in park 1943 voor mensen die meer willen weten over onze methode stadsgeneeskunde en dit met eigen ogen willen zien en ervaren. Het aardige is dat mensen die deze vrijdagochtend langskomen ook elkaar onderling kunnen ontmoeten en onze tuinmensen (vrijwilligers en zzp’ers i.o.) kunnen spreken. Vrijdag 1 oktober organiseren we een eerste Meet & Greet in Park 1943 tussen 10:00 en 12:00 ‘s ochtends.

Mensen met verstand van natuur en ecologie zijn van harte welkom, temeer omdat wij zelf daar ook weer van kunnen leren. Er valt namelijk nogal wat te leren over alle soorten plantene en dieren en interacties binnen eco-sytemen in de stadsnatuur.

Vrijdag 1 oktober zijn de natuurpaden door het hele park klaar. Een gelegenheid dus om deze officieel te openen. Om het een beetje spontaan te houden, vooral voor bewoners, kun je vrijdagochtend gewoon langskomen zonder aan te melden. We hebben geen coronarestricties omdat het buiten is en mensen gemakkelijk afstand kunnen houden. We zorgen voor koffie en thee rond 11:00 uur. Dus schroom niet ! Wellicht tot vrijdag 1 oktober.

Het is natuurlijk wel fijn als je je aanmeldt, vooral als je met een grote groep wil komen. Dit kan via het email adres info@creatiefbeheer.nl

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page