top of page

Nieuws uit de praktijk


Op de praktijkpagina starten we een blog die verslag doet over wat er op wijkniveau gebeurd. Foto’s, filmpjes en verhalen uit de praktijk. In Rotterdam ontwikkelt Creatief Beheer samen met de gemeente Rotterdam twee officiële stadsgeneeskunde trajecten; de groene stippen op het kaartje. Dit ontwikkelen we in de praktijk, overleg, samenwerking en uitbreiding opdracht gaan hand in hand in de uitvoering en dit kost tijd.

Inmiddels zijn we een half jaar onderweg en het gaat boven verwachting goed. We hebben voldoende deelnemers en onze opdracht groen en schoon kunnen we dan ook prima aan. Sinds een week introduceren we onze eerste nieuwe werkkleding en over een maand loopt iedereen in ‘uniform’. Op de foto zie je het werkoverhemd en hoed die we deze zomer gebruiken. Het gaat ons om een positieve vakkundige uitstraling en een duidelijk herkenbare verschijning.Stadsgeneeskunde

Het idee achter stadsgeneeskunde is simpel; maak van het dagelijkse schoon en groen onderhoud - een noodzakelijke taak in een wijk - een investeringstraject in een gezonde leefomgeving. De aanpak wordt betaald uit algemene middelen die zijn gereserveerd voor deze taken. Stadsgeneeskunde is overal per direct te implementeren via het beschikbaar stellen van een deel het onderhoudsbudget. De stadsgeneeskunde aanpak is meetbaar, stuurbaar en schaalbaar ! De positieve effecten zijn reeds bewezen; groene omgeving is gezond, sociale omgang is gezond, buiten bewegen is gezond, dagritme is gezond, buitenspelen is gezond en alles bij elkaar is nog veel gezonder.

Meer informatie over visie en methode vindt u elders op de site > stadsgeneeskunde

Comentarios


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page