top of page

De enige echte Rotterdamse Straatpartij: lijst 16


Toen ik aan dit ‘politieke avontuur’ begon als lijstduwer had ik eigenlijk geen idee wat me te wachten stond. Toen Stadsinitiatief Rotterdam werd gepresenteerd op 4 februari was ik dan ook blij verrast door de mensen die op de lijst stonden. Dat bleek echter het begin van het ontstaan van een beweging, die de politiek dichter bij de burger brengt dwars door het ‘politieke midden’.

Terwijl de landelijke politiek en media zich voornamelijk richten op een gladde Predikant uit Harderwijk en zijn vriendje, de mooie Prins van de Democratie uit Amsterdam. Waarbij hun belangrijkste doel lijkt zichzelf op de borst te slaan als redders van Nederland en Rotterdam in het bijzonder. Het lijkt verdorie wel of ze het pluche als een verdienste voor hun visie zien, waar geen verantwoording over hoeft te worden afgelegd.

Want bijvoorbeeld het project Feyenoord City mocht van Leefbaar Rotterdam en het gehele college zonder aan de afspraken te hebben voldaan gewoon doorgaan. Als klap op de vuurpijl mocht het publiek/private Feyenoord City consortium een paar weken terug ook een lening afsluiten met Goldman Sachs. Dit alles onder de geruststellende woorden van Adriaantje Indiaantje , onze wethouder Financiën ‘om vertrouwen te hebben in de deskundigen, die weten wat ze doen’. Iedereen stond erbij en keek ernaar, behalve Jos Verveen die zijn principes hoger achtte dan het partijbelang en een aantal moedige oppositie partijen.

Nu het Feyenoord legioen opstaat en frontaal de aanval opent op Feyenoord City en het Rotterdams college, zou je denken dat dit een verkiezingsthema wordt en collegepartijen hier een standpunt over hebben. Nee dus, onze Harderwijkse prediker en zijn Amsterdamse prins gaan veel liever het islamitisch blok aanvallen. Hup hup, want dat is een gevaar mensen! Als dit blok bij de eerste aanval van deze twee helden al uit elkaar spat, huilen ze als wolven in de nacht over deze glansrijke overwinning. De VVD ziet plotseling poen in het groen en het CDA is allang blij dat hun kroonprins met de mooie schoentjes in Den Haag zit. Gekker kan het niet worden volgens mij. Verantwoording afleggen hoort ook bij een stad besturen.

Onderwijl rijdt een bont gezelschap irritant opgewekt met een gele bus door de wijken met de hoopvolle boodschap: laat onze Rotterdamse trots weer herrijzen, wij kunnen het zelf en beter. Met Jos als straatvechter in de raad, Robin op nummer 2, die de ziel van Feyenoord beschermt: DE KUIP en Nynke op nummer 3 als de Jeanne D'Arc, die de ambtenaren wil bevrijden. Een dreamteam zou ik denken… drie zetels moet lukken, meer is ook welkom want de nummers 4 en 5 zijn ook kanjers.

Het vertrouwen in de politiek op straatniveau is niet echt groot. Als ik mensen uitleg waar we voor staan: op een praktische creatieve manier problemen oplossen samen met de burger, eerlijk en transparant, worden mensen positiever. De mensen op de lijst zijn vaak bekend en genieten vertrouwen, dat scheelt. Er is echter wel een probleem als nieuwe partij: de naam. Stadsinitiatief Rotterdam is veel te moeilijk voor een nieuwe partij. Gelukkig geven we in Rotterdam alles en iedereen een bijnaam, dus kunnen we het Stadsinitiatief onder elkaar gewoon, de Rotterdamse Straatpartij, noemen. Dan weet iedereen wat je bedoelt en waar we het over hebben. Iedere verandering wordt immers zichtbaar en voelbaar op straat en bovendien kun je op straat ook goed zien of alle sprookjes die men vertelt in de politiek ook werkelijk bestaan.

Mensen wees dus verstandig, stem voor wat ons bindt en niet wat ons verdeelt, kies voor de zachte harde aanpak: vriendelijk, vastberaden én met resultaat. Stem lijst 16 op 21 maart !!!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page