January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

De enige echte Rotterdamse Straatpartij: lijst 16

March 15, 2018

 

Toen ik aan dit ‘politieke avontuur’ begon als lijstduwer had ik eigenlijk geen idee wat me te wachten stond. Toen Stadsinitiatief Rotterdam werd gepresenteerd op 4 februari was ik dan ook blij verrast door de mensen die op de lijst stonden. Dat bleek echter het begin van het ontstaan van een beweging, die de politiek dichter bij de burger brengt dwars door het ‘politieke midden’.

Terwijl de landelijke politiek en media zich voornamelijk richten op een gladde Predikant uit Harderwijk en zijn vriendje, de mooie Prins van de Democratie uit Amsterdam. Waarbij hun belangrijkste doel lijkt zichzelf op de borst te slaan als redders van Nederland en Rotterdam in het bijzonder. Het lijkt verdorie wel of ze het pluche als een verdienste voor hun visie zien, waar geen verantwoording over hoeft te worden afgelegd.

Want bijvoorbeeld het project Feyenoord City mocht van Leefbaar Rotterdam en het gehele college zonder aan de afspraken te hebben voldaan gewoon doorgaan. Als klap op de vuurpijl mocht het publiek/private Feyenoord City consortium een paar weken terug ook een lening afsluiten met Goldman Sachs. Dit alles onder de geruststellende woorden van Adriaantje Indiaantje , onze wethouder Financiën ‘om vertrouwen te hebben in de deskundigen, die weten wat ze doen’. Iedereen stond erbij en keek ernaar, behalve Jos Verveen die zijn principes hoger achtte dan het partijbelang en een aantal moedige oppositie partijen.

Nu het Feyenoord legioen opstaat en frontaal de aanval opent op Feyenoord City en het Rotterdams college, zou je denken dat dit een verkiezingsthema wordt en collegepartijen hier een standpunt over hebben. Nee dus, onze Harderwijkse prediker en zijn Amsterdamse prins gaan veel liever het islamitisch blok aanvallen. Hup hup, want dat is een gevaar mensen! Als dit blok bij de eerste aanval van deze twee helden al uit elkaar spat, huilen ze als wolven in de nacht over deze glansrijke overwinning. De VVD ziet plotseling poen in het groen en het CDA is allang blij dat hun kroonprins met de mooie schoentjes in Den Haag zit. Gekker kan het niet worden volgens mij. Verantwoording afleggen hoort ook bij een stad besturen.

Onderwijl rijdt een bont gezelschap irritant opgewekt met een gele bus door de wijken met de hoopvolle boodschap: laat onze Rotterdamse trots weer herrijzen, wij kunnen het zelf en beter. Met Jos als straatvechter in de raad, Robin op nummer 2, die de ziel van Feyenoord beschermt: DE KUIP en Nynke op nummer 3 al