January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Dokter Biemans interviewt zichzelf. Waarom eigenlijk?

February 2, 2017

 

Hoe bent u op het idee gekomen om uzelf te interviewen?

Dat is een oud idee, als kunstenaar (1990 – 2000) gaf ik iedere drie maanden een boekje uit over waar ik mee bezig was. In Biemans 4 (februari 1992) stond het Grote Biemans Interview waarin ik mezelf voor het eerst interview, ik was toen 31 jaar. Laatst las ik het weer terug en ik was verrast door de effectiviteit van de vorm. Ik dacht, ik begin er gewoon weer mee omdat het een ideaal vehikel is om onze boodschap over te brengen.

Wat is dan uw boodschap?

Dat de menselijke maat in onze samenleving hersteld dient te worden. Wij zijn een sociale soort en kunnen niet leven zonder elkaar. De manier waarop onze samenleving zich momenteel ontwikkelt zorgt ervoor dat arme mensen minder kansen krijgen, maar ook rijke mensen gaan er op achteruit.

Waarom geldt dit ook voor de rijken, zij hebben er toch juist baat bij, ze worden rijker?

Ze worden wel rijker, maar het geld wordt minder waard in die zin, dat ze er minder mee kunnen doen, minder gelukkig van worden. We leven momenteel in een zogenaamde ‘decadente fase’ waarbij oude verdienmodellen uitgeput raken en er dus nieuwe verdienmodellen nodig zijn, die ik liever verdeelmodellen noem.

We hoeven dus niet jaloers te zijn op de Rijken?

Nee, hoe rijker in geld, hoe luier en armer in geestkracht zou je zelfs kunnen stellen.

Dat geldt toch niet voor iedereen?

Nee, maar het zijn wel algemene universele correlatie