January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

De eerste Rattencampagne is gestart

October 12, 2017

 

Het Rattenparadijs is een project waarbij we rattenoverlast verminderen en de buitenruimte vergroenen op een ecologische en sociale manier. Het project is gestart in januari 2017 en is gesubsidieerd door Citylab010. In het eerste half jaar hebben we een groot aantal experts op het gebied van ratten gesproken en een netwerk opgebouwd rond het project. Daarnaast hebben we testen uitgevoerd met een vangkooi. We hebben in de kooi overigens nooit een rat gezien. Ratten zijn erg schuw en slim, dus het is niet eenvoudig ze te vangen. Al snel bleek dat veruit de meeste professionals, die we spraken vangen zinloos vinden. Zeker als je niets aan de oorzaken doet. Al snel zagen we het probleem net even anders en ook de oplossing ervan.

We hebben toen besloten het vangen met kooien op de lange baan te schuiven. Het lijkt ons wel een mogelijkheid om ondergrondse containers als vallen te ontwikkelen. Maar de ontwikkeling hiervan kost tijd en ondertussen kunnen we werken met reeds beproefde vangmethoden.

We hebben een plan van aanpak gemaakt https://www.dokterbiemans.nl/wellcome   waarbij we een wijkcampagne ontwikkelen die de overlast verminderd en tegelijkertijd bewoners betrekt bij het probleem. Hierbij is preventie en duurzaam ecosociaal beheer het einddoel. Daarnaast is het de intentie een internationaal Rattencongres te organiseren in het voorjaar van 2018.

 

Proefcampagne Afrikaanderwijk

Begin oktober is de eerste proefcampagne gestart in de Afrikaanderwijk. Creatief Beheer kent deze wijk goed, we zijn hier al 8 jaa