January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Dokter Biemans over de Petitie Stadsgeneeskunde

November 2, 2017

 

Jullie zijn een petitie gestart ‘breng stadsgeneeskunde in de praktijk’ ?

 

Inderdaad, hopelijk gaan veel mensen deze tekenen.

 

Waarom zouden mensen deze petitie moeten tekenen ?

 

Omdat wij een hele charmante aanpak hebben ontwikkeld, die wijken groener en gezonder maakt tegen dezelfde kosten. We kunnen dit slechts laten zien als we ook daadwerkelijk deze middelen (geld) kunnen inzetten op onze manier. Daar zit nu het knelpunt, die middelen zijn al vergeven.

 

Hoezo vergeven ?

 

Dit is een technisch verhaal, maar wel heel relevant. Toen in 2014 de deelgemeentes werden afgeschaft werden als voorbereiding het dagelijks onderhoud buitenruimte en het ‘nieuwe welzijn’ in twee gescheiden bestekken aanbesteed. Het fysieke bestek wordt aanbesteed door de cluster Stadsbeheer en het sociale welzijnsbestek wordt aanbesteed door de cluster Maatschappelijke ontwikkeling. Tot dan toe was de deelgemeente verantwoordelijk voor deze twee taken en konden dus deels bepalen wat ermee gebeurde en wie werd ingezet.

Ik weet niet precies wat het idee erachter was, maar toentertijd dacht ik dat wordt een probleem. Alles wat een beetje organisch was gegroeid in de wijken en ten tijde van de crisis werd als het ware weggemaaid want slechts grote gespecialiseerde organisaties kunnen meedoen met deze aanbestedingen.

Via de gebiedscommissies konden voortaan bewonersinitiatieven worden aangevraagd en er werd een subsidieregeling Couleur Locale gestart voor de parti