October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Mensen gezocht !

May 27, 2019

 

Weeral een interview ?

Ja, ben enorm aan het klungelen met teksten en een interview helpt me om mijn gedachten te ordenen rond een onderwerp. De juiste woorden te vinden en waar ik het dit keer over wil hebben is een lastige kwestie. Een oproep, maar ook een uitleg waarom,een profilering zogezegd. 

 

Waar wil je het over hebben ?

Ik zoek mensen, ik weet dat ze er zijn, alleen niet waar en wie het zijn. Het is een beetje als blind daten, het moet klikken en dan nog weet je niet of het wat wordt. 

 

Waarom zoek je mensen ?

Alles wat ik heb bereikt of heb veroorzaakt heb ik altijd met andere mensen gedaan. Voor nieuwe dingen heb je nieuwe mensen nodig. Nu zit ik met een aantal problemen (uitdagingen), hiervoor zoek ik nieuwe mensen. 

 

Je kent toch veel mensen, kun je het daarmee niet oplossen ?

Daarmee heb ik andere zaken opgelost en heb ik een verleden. Wat ik steeds merk is dat ‘nieuwe connecties’ nieuwe inzichten en energie genereren en dat dit bij ‘oude connecties’ minder werkt; het is al gebeurd, de spanning is eraf. De mensen waar mee ik werk en gewerkt heb, kunnen me in deze kwesties niet verder helpen.

Het is een fenomeen dat ik overal waarneem; nieuwe mensen zijn nodig in organisaties om scherp en fris te blijven. Niet teveel want dat geeft chaos, niet te weinig want dat geeft verstarring. Wil ik dus verder komen op een aantal fronten heb ik nieuwe connecties nodig. 

 

Over welke fronten heb je het ?

Het systeem zit verdomde complex in elkaar en mensen zijn nog complexer. De fronten waar ik het over heb zitten in deze complexiteit en zijn lastig vast te pinnen. Het beeld dat ik vecht tegen bepaalde ‘systeemfouten’, die ik heb geïdentificeerd is iets te simplistisch. Een fout kan je niet bestrijden, want er is geen schuldige, een fout moet je corrigeren. Dat proberen we met onze stadsgeneeskunde aanpak. Toch is de strijdmetafoor op zijn plaats omdat het ‘corrigeren van fouten’ altijd strijd oplevert tussen de mensen die baat hebben bij de ‘fouten’ en de mensen die last hebben van de ‘fouten’. Vandaar dat ik mijn column over ‘institutionele hufterigheid’ heb geschreven en de blogs over ‘systeemparadoxen’. Hierin laat ik zien hoe binnen het systeem tegenstrijdige krachten aanwezig zijn, die deze ‘fouten’ veroorzaken. Met goede bedoelingen en inzet toch verkeerde resultaten boeken achter de eindstreep. 

 

Waarom zou jij die strijd winnen ?

Kijk dit is waarom een interview zo goed werkt. Ik geloof dat je niet alles direct kunt benoemen of verklaren, maar dat je een probleem van alle kanten kunt benaderen en het zo beter leren kennen. Als je een probleem goed in beeld hebt is ook de oplossing in beeld. Ik strijd om te winnen en wat mij betreft kan dat alleen als het doel bekend en aantrekkelijk is. Dat ik wellicht niet win is minder van belang; een bekend en aantrekkelijk doel wint altijd. Wat ik hier probeer te betogen is dat de