October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Een vrij mens

July 8, 2019

 

Zijn wij vrije mensen die in een vrij land leven ?

 

Ik denk het niet. Er zijn vele vormen van vrijheid en onvrijheid, het is maar welke je het hoogst acht. Wij hebben de vrijheid om te kiezen, maar alle keuzes zijn voorgeprogrammeerd; kaas of worst. Werken is iets dat moet, we zijn geen land van flierefluiters. Vrijheid is iets waar we niet voor zijn gemaakt, want anders zouden we niet kiezen. Iedere keuze is een beperking van je vrijheid en stelt je weer voor nieuwe keuzes. Niet kiezen zorgt ervoor dat de keuze voor jou wordt gemaakt. Dus als je over vrijheid praat is het net als je over vlinders praat er zijn nogal wat soorten. Zo zijn er dag en nachtvlinders en zo is er evidente vrijheid en verborgen vrijheid. In dit interview wil ik vrijheid om te handelen behandelen.

 

Je wilde toch ook praten over je persoonlijke ervaring, een gedwongen opname is toch een substantiële inperking van je vrijheid ?

 

Ja en nee, natuurlijk je wordt opgepakt en al je rechten worden ontnomen. Tegelijkerti