January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

'Echte Mensen' #1

January 5, 2018

 

Ik zit al een tijdje op sociale media, volgens mij ben ik ergens in 2010 begonnen. Inmiddels ben ik actief op twitter, facebook, linkedin en instagram. Omdat mijn vrouw totaal niets heeft met sociale media, ben ik de vertegenwoordiger van ons familiebedrijf zogezegd. Karin bemoeit zich er natuurlijk wel mee aan de keukentafel en flink wat ‘vondsten’ van haar vinden hun weg via mijn account. Zoals ‘lulletje Roosegaarde’ als grapje, maar ook het fenomeen Dokter Biemans komt van haar. Rien, je bent arts en gebruik verdorie (godverdomme) die titel, zo is de stadsdokter ontstaan.

Sociale media zijn verslavend en slecht in zichzelf. Ach, ik weet het niet. Maar wij ‘gebruikers’ zijn echte mensen en alles kan zowel goed als slecht zijn. Het is maar hoe je het bekijkt. Sociale media zie ik steeds meer als een soort van levende bibliotheek van kennis, kunde en netwerk.

Toen ik startte gaf ik nauwelijks privé-informatie over mezelf, ik redeneerde dat het om de ‘inhoud’ ging. Daar ben ik allang van af. Het gaat vooral om de afzender en hoe meer je van jezelf bloot geeft hoe meer je een ‘echt mens’ wordt. Ik ga proberen in deze serie columns mijn gedachten over jullie met jullie te delen.

Het lijkt erop dat iedere account een aantal ondersteunende accounts heeft die liken en delen. Ik heb ook een vaste groep ‘sympathisanten’ op twitter, facebook en instagram…linkedin ben ik waarschijnlijk niet actief genoeg (ik zoek geen baan en geen personeel). De laatste tijd probeer ik wat meer discussie te genereren met mijn tweets. Het grappige is dat dit dan meestal op facebook gebeurd. Ik heb al sinds ik twitter een feed richting facebook. Aldaar heb ik een vast groepje commentatoren, waarvan ik de meeste mensen persoonlijk ken, zoals bv Bernadette Neelissen, Jasper Scholte, Wim Groen en nog zo’n 15 anderen. Het is moeilijk niemand te vergeten. Dat is ook zoiets op sociale media, gezien en gezien worden. Er is een duidelijke onbenoemde mores, zoiets van je reageert niet op