January 17, 2020

October 18, 2019

July 8, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Wat is je initiatief waard ?

April 5, 2018

 

Vrijdag 6 april houdt het Landelijke Netwerk Actieve Bewoners een bijeenkomst in Rotterdam met als centrale vraag: Wat is je initiatief waard ? Toen ik werd gevraagd deze bijeenkomst te openen met een inspirerend verhaal was ik meteen enthousiast. Als Creatief Beheer zijn we al sinds 2002 actief in de wijk en waren de buurtinitiatieven nog op één hand te tellen. Tijdens de 16 jaar dat we in de wijk met bewoners en kinderen aan het tuinieren waren hebben we een pandemonium aan projecten, mensen en meningen zien passeren. Alles werd als waardevol en vernieuwend gepresenteerd, zeker met de komst van de crisis kon naar hartenlust in tijdelijkheid worden geëxperimenteerd. Tegelijkertijd werd er ook fors bezuinigd en de nieuwe praktijk was nog niet gevormd.

 

Samen vormgeven in de Praktijk

Het is nu 2018 en het lijkt erop dat we als samenleving voor een aantal fundamentele keuzen staan en deze keuzes dienen op lokaal niveau te worden vormgegeven en jawel: samen met de burgers. Het lijkt er ook op dat sinds de financiële crisis voorbij is, de oude verdienmodellen weer uit de kast zijn gehaald en er wordt doorgegaan of de crisis slechts een tijdelijke onderbreking was van de normale gang van zaken.

Tegelijkertijd lees ik op socialevraagstukken.nl dat  ‘Burgerinitiatieven bezig zijn met een definitieve doorbraak in Nederland, zowel in steden als op het platteland.’ in een deze week gepubliceerd artikel met de titel: ‘nieuwe colleges moeten burgerinitiatieven niet door e